Du har sikkert sagt det til dig selv mange gange, at du skal i gang med at uddelegere, så du får mere tid til at tænke strategi og mere tid til dig selv. 

Alligevel befinder du dig lige pludselig i driften igen og kommer alt for sent hjem. Kender du det?

Men det er ikke så svært, for du skal bruge en kvalifikation, som du helt sikkert har i forvejen. Nemlig din disciplin. Du skal blive ved med at arbejde dedikeret på at ændre din måde at bruge tid.

 

For mange ejerledere og ledere er disciplin ikke et problem, når det handler om at fortsætte med at arbejde. 

Disciplin har to sider. På den ene side er der tale om en tvang. Du er nødt til at gøre det her nu! Ofte har du sandsynligvis stået i situationer, som du ikke har haft lyst til, men du er blevet og har udført opgaven, fordi det ellers ville have konsekvenser for dine medarbejdere, for forretningen, for dit forhold til skattevæsenet, for muligheden for at lande en kontrakt eller noget andet.

Grunden til, at du alligevel er fortsat skyldes, at du på den anden side af den trælse udfordring har set perspektivet. At din forretning klarer sig og klarer sig godt. 

 

Du kan gøre det, fordi du har det man kalder ”valgets frihed”. Du har jo selv valgt at være i den her situation. Du har valgt at være personen med hånden på kogepladen, og det kræver noget af dig, som ikke altid er rart og behageligt. Du kan godt tåle det, fordi du har valgt det. Du har taget beslutningen en dag, hvor du var ved dine fulde fem, og du gjorde det fordi netop dette valg er dybt meningsfuldt ikke bare for dig, men også for andre mennesker.

Det er ikke fordi det let. Det er heller ikke let at vælge at uddelegere og tildele sig selv mere fri tid.

Du vil møde modstand fra dig selv og fra andre. Du vil møde holdninger fra mennesker, som føler sig provokerede af dit ”dovne” krav om tid og værdifuldt liv til dig selv. Du vil støde ind i normer fra din lederverden, hvor det at arbejde langt over fuld tid er den eneste måde at være ”rigtig” på.

 

Din disciplin kommer til at handle om at få fat i den ”kategoriske imperativ”, som filosoffen Immanuel Kant kalder opskriften på at leve et moralsk rigtigt liv. Du skal altid gøre det rigtige og der er ingen undtagelser.

Sundhedsguruen, Chris MacDonald, har en anden fin måde at sige det på. 

 

Ikke til forhandling.

 

Dit valg om at vælge at gøre det rigtige er ikke til forhandling. Det fortjener du.